Bashkëjetesën me qytetin e Durrësit familja Mima, e ka që para vitit 1900. Ndërtuar nga Jovan Mima, brenda saj kanë jetuar 4 breza, deri tek nipërit dhe mbesat që jetojnë ende sot.

Kjo banesë i rezistoi tërmetit të 1926, dhe vijon të mbetet origjinale ende sot.

Ndoshta pak e njohin aktorin shqiptar Prokop Mima, i cili lindi dhe kaloi fëmijërinë e tij në këtë shtëpi.

Dera e punuar në grep nga artizane Ezmerina Kasa

“Kjo faqe interneti është krijuar në kuadër të programit EU4Culture të financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga UNOPS në bashkëpunim me Ministrinë e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit. Përmbajtja e tij është përgjegjësi e vetme e Qendrës Durrësi Aktiv dhe nuk pasqyron domosdoshmërisht pikëpamjet e Bashkimit Evropian dhe/ose UNOPS-it.”

TheOldDoorsTrail  © . Të gjitha të drejtat e rezervuara

Skip to content