Dikur tregtar në vende të ndryshme si Itali, Greqi e gjetkë djali me origjinë nga Berati, Jani Nushi vendoste rrënjët e tij në Durrës.

Si një familje e madhe me tetë fëmijë, pasardhësit e tij do të fitonin profesione sa në farmaci ashtu edhe në arkitekturë, ekonomi, mësuesi, dhe sport.

Ndërmjet luftës, plaçkitjes dhe lakmisë vila transformohet në fillimet e 1916 herë në spital e herë si vendstrehim nga forcat austro-hungareze.

Dikur një banesë ikonike, e mbushur me ecjet e zërat e familjarëve e nipërve që luanin në oborrin e saj, tashmë gjendet e braktisur, e zbrazur, pa e ditur fatin e saj të ardhshëm.

Dera e punuar në grep nga artizane Liljana Arifaj

“Kjo faqe interneti është krijuar në kuadër të programit EU4Culture të financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga UNOPS në bashkëpunim me Ministrinë e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit. Përmbajtja e tij është përgjegjësi e vetme e Qendrës Durrësi Aktiv dhe nuk pasqyron domosdoshmërisht pikëpamjet e Bashkimit Evropian dhe/ose UNOPS-it.”

TheOldDoorsTrail  © . Të gjitha të drejtat e rezervuara

Skip to content