Me origjinë nga Berati, por me rrënjë armene, familja e Aleks Toska Bodiken e ngriti banesën e tij në vitin 1937.

E ndërtuar për gjashtë javë si një sfidë me punëtorët e ndërtimit, banesa u ndërtua për të shërbyer në katin e parë për ambiente tregtie, ndërsa kati i dytë për banim.

Ata zgjodhën Durrësin për ti shpëtuar gjenocidit armen dhe këtu formuan strehëzën e re, larg atdheut.

Dera e punuar në grep nga artizane Liljana Arifaj

“Kjo faqe interneti është krijuar në kuadër të programit EU4Culture të financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga UNOPS në bashkëpunim me Ministrinë e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit. Përmbajtja e tij është përgjegjësi e vetme e Qendrës Durrësi Aktiv dhe nuk pasqyron domosdoshmërisht pikëpamjet e Bashkimit Evropian dhe/ose UNOPS-it.”

TheOldDoorsTrail  © . Të gjitha të drejtat e rezervuara

Skip to content